Hoe een makelaar de waarde van jouw huis optimaliseert

Twijfel je of je een makelaar nodig hebt? Denk je dat je huis zichzelf wel verkoopt? Misschien lijkt dat idee wel aantrekkelijk, maar is het realistisch? Wanneer je nadenkt over het verkopen van je huis, komt misschien de gedachte op om alles zelf te regelen. In deze blog willen we je helpen bij het overwegen van je opties door de voordelen van het inschakelen van een makelaar uit te leggen.

 

Het inschakelen van een makelaar zorgt voor minder stress en zorgen.

Naast het verlichten van praktische taken, biedt het inschakelen van een makelaar ook aanzienlijke juridische voordelen. Het verkopen van een huis gaat namelijk verder dan alleen het overdragen van de sleutel in ruil voor een goede verkoopprijs. Het is een complexe juridische handeling waarbij verschillende rechten en plichten van zowel de koper als verkoper een rol spelen.

 

Wij bij Spendel hebben uitgebreide kennis van al deze juridische aspecten en zorgen ervoor dat jouw risico's worden beperkt. We controleren het koopcontract grondig voordat jij het ondertekent. Dit is vooral belangrijk, omdat je anders mogelijk op termijn aansprakelijk kunt worden gesteld voor verborgen afspraken.

 

Een makelaar levert geld op.

Als makelaar hebben we uitgebreide kennis van het verkoopproces van een woning. We zijn bekend met elke stap en weten waar we ons op moeten concentreren. Hierdoor kunnen we ons richten op de unieke kenmerken van jouw woning en deze op een objectieve en onderscheidende manier op de markt brengen, wat uiteindelijk resulteert in het ontvangen van een zo mooi mogelijk bod.

 

Dus in feite levert een goede makelaar je geld op! We bepalen de waarde van de woning, stellen de vraagprijs vast en presenteren de woning professioneel op platforms zoals Funda. We begeleiden potentiële kopers tijdens bezichtigingen en voeren onderhandelingen met hen. Elke werkdag is voor ons anders, waardoor we verschillende soorten kopers kunnen herkennen en snel kunnen inspelen op hun wensen en behoeften. We kunnen keuzes en prijzen onderbouwen en laten potentiële kopers zien hoe ze hun droomhuis in jouw woning kunnen realiseren.

 

Met een makelaar win je tijd.
Jouw huis is jouw persoonlijke toevluchtsoord. Je kent elk detail en je kunt precies uitleggen waarom het zo heerlijk is om daar te wonen. Als je ervoor kiest om zelf je huis te verkopen, kun je op jouw eigen gemak en op het moment dat het jou uitkomt alles hierover vertellen. Je bent niet afhankelijk van de agenda van een makelaar. Maar is dat wel echt zo? Als je jouw huis verkoopt zonder de hulp van een makelaar, betekent dat dat je zelf tijd moet investeren. Bovendien wil je waarschijnlijk een zo groot mogelijk publiek bereiken, dus zul je zelf aan de slag moeten om advertenties te plaatsen op platforms zoals Facebook, Instagram en Marktplaats. Zodra je je huis te koop zet, kunnen er tientallen reacties binnenkomen. Ondanks een gunstige woningmarkt zal het hele proces waarschijnlijk meer tijd in beslag nemen dan je aanvankelijk had verwacht.

 

In conclusie

Als je kiest voor een makelaar, kies je voor een professionele presentatie, aanzienlijk minder stress, uitgebreide kennis van de woningmarkt in de regio, een breed bereik via Funda en een juridisch waterdichte overdracht. Maar dat is niet alles. Als makelaar gaan wij net een stapje verder. We denken na over een strategie om je huis tactisch te verkopen, regelen open huizen routes, organiseren kijkdagen of -avonden, bieden verkoop via inschrijving aan, maken mooie verkoopbrochures, verstrekken duidelijke documentatie over hoe je je woning moet opleveren, en nog veel meer. We blijven op de hoogte van alle nieuwe regels en wetgeving binnen de woningmarkt.

 

Ben je nog niet overtuigt? Kom dan eens langs ons kantoor in Voorschoten, wij geven graag informatie over onze werkwijze. 

of

Good afternoon 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price