Zelf aan de slag met uw woning verduurzamen

Bent u een woningeigenaar in de omgeving van Voorschoten en wilt u graag uw huis verduurzamen? Dat is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor uw energiekosten en wooncomfort. Frans Spendel neemt u mee in alles wat u moet weten om zelf een woning te verduurzamen. In dit artikel deelt onze makelaar een aantal belangrijke aandachtspunten, zowel voor nieuwe huiseigenaren als voor diegenen die hun huidige wooncomfort willen verbeteren.


Isolatie

Isoleren is de basis van verduurzaming. Voorschoten wordt voornamelijk gekenmerkt door oudere woningen in plaats van nieuwbouw. Veel gedateerde huizen kunnen extra isolatie gebruiken. Door bijvoorbeeld uw dak, vloer en muren goed te isoleren, voorkomt u warmteverlies en houdt u de warmte beter binnen. Isoleren gebeurt vaak met glaswol. Glaswol is effectief, betaalbaar en eenvoudig te installeren. U zorgt met isolatie niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar vermindert ook de behoefte aan verwarming, wat weer scheelt in energiekosten.

 

Tochtstrips en radiatorfolie

Kleine luchtstromen en warmteverlies via kieren kunnen een grote impact hebben op het comfort en de energie-efficiëntie van uw woning. Door tochtstrips te plaatsen rond ramen en deuren kunt u ongewenste luchtstromen verminderen. Het installeren van radiatorfolie achter radiatoren helpt om warmteverlies te minimaliseren. U voorkomt zo een ongelijkmatige temperatuur in huis en rillingen van de tocht. Deze verbetering van uw woning kost relatief weinig geld en levert een hoop voordelen op. 

 

LED-verlichting

Vervang traditionele gloei- en halogeenlampen door energiezuinige LED-verlichting. LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan veel langer mee. Met LED-verlichting kunt u niet alleen energie besparen, maar ook genieten van een heldere en dimbare verlichting in uw huis. Vergeet tot slot de spotjes in bijvoorbeeld de badkamer niet. Met slimme LED-lampen kunt u de lampen op afstand bedienen met uw telefoon in alle kleuren van de regenboog. Ons makelaarskantoor in Voorschoten is ook voorzien van deze slimme lampen.


Bonus: subsidie voor isolatie
Wist u dat u in aanmerking kunt komen voor tegemoetkoming in de kosten van isolatie? De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) helpt hierbij. Deze subsidie bestaat voor onder andere isolatie, warmtepompen, zonnepanelen en meer. Zo wordt een woning isoleren een stuk aantrekkelijker. Zelf isolatiemateriaal plaatsen om het dak van de zolder te isoleren valt ook onder deze subsidie. Vanaf 2024 ontvangt u bovenop de 'gewone' subsidie een extra bedrag wanneer het isolatiemateriaal bestaat uit biologische materialen zoals vlas. Dit materiaal is duurder, vandaar een hogere subsidie.
 

Met deze 3 stappen kunt u op een voordelige manier zorgen voor lagere energiekosten en meer wooncomfort. Als bonus kunt u met subsidie van de overheid een steuntje in de rug krijgen voor de kosten van isolatie. 


Geïnteresseerd in meer informatie over de aankoop van een woning? Onze aankoopmakelaars van Frans Spendel Makelaardij begeleiden u graag tijdens het aankooptraject. Neem vrijblijvend contact op via 071 - 562 00 02 of info@spendel.nl.

van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?