Voorbereid op pad in Voorschoten tijdens de NVM Open Huizen Dag 2024

De NVM Open Huizen Dag is een fantastische gelegenheid om een kijkje te nemen in verschillende huizen rondom Voorschoten, zonder een afspraak te maken. Deze dag biedt een unieke kans om diverse huizen te verkennen. Frans Spendel Makelaardij staat voor u klaar om u te begeleiden tijdens dit evenement. Hier zijn een paar tips van onze makelaars voor de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april van 11:00 tot 15:00.

Maak een planning

Voordat u aanklopt bij de woningen die meedoen aan de Open Huizen Dag, is het slim om een plan te maken. Bekijk van tevoren welke huizen u wilt bezoeken en stel een haalbare route op. Kies voor een korte afstand in uw zoekgebied. Bijvoorbeeld Voorschoten en Leiden. Overweeg of u met de auto gaat of het openbaar vervoer via station Voorschoten neemt. Een planning helpt om de tijd efficiënt te benutten en ervoor te zorgen dat u alle huizen op de lijst kunt afvinken. Bezoek maximaal 4 woningen om rustig rond te kunnen kijken.

 

Stel een checklist samen

Maak een checklist van belangrijke criteria voor uw nieuwe woning. Denk aan het aantal slaapkamers, de staat van onderhoud, de buurt en eventuele specifieke wensen. Deze checklist helpt u gericht te zoeken en maakt het gemakkelijker om huizen met elkaar te vergelijken. Zo kunt u aan het einde zien welke woning aan al uw wensen voldoet.

 

Maak notities

Terugkijken naar uw bezichtigingen? Maak notities om belangrijke details, voor- en nadelen, vragen voor de makelaar en algemene indrukken van elke woning op te schrijven. Zo heeft u overzicht bij het maken van een weloverwogen beslissing voor de aankoop van een woning.
 

Stel vragen aan de makelaar

Maak gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen aan de verkoper of makelaar ter plaatse bij het open huis. Vraag hoe lang het huis te koop staat, de onderhoudsgeschiedenis, de reden van verkoop en eventuele recente renovaties. Dit kan u waardevolle inzichten geven die niet altijd in de brochure staan. Bonus tip: praat met andere bezoekers! Zo kunt u samen praten over de voor- en nadelen van de woning en komt u wellicht tot nieuwe ideeën. 

 

Sta open voor andere huizen rondom Voorschoten

Hoewel u specifieke huizen op het oog heeft, sta ook open voor verrassingen. Soms biedt een woning onverwachte elementen die u niet had overwogen. Wellicht bent u al een langere tijd op zoek naar een woning, maar lijkt geen enkele woning aan uw wensen te voldoen. Loop tijdens de Open Dag eens een woning binnen die u niet meteen zou kiezen. Een andere plaats zoals Voorburg-Leidschendam, Leiden of Wassenaar kan weer nieuwe mogelijkheden bieden.

Met deze tips gaat u goed voorbereid op pad tijdens de NVM Open Huizen Dag. Heeft u na afloop uw droomwoning gevonden? 


Onze aankoopmakelaars van Frans Spendel Makelaardij zijn op zaterdag 6 april van 11:00 tot 15:00 en maandagochtend 8 april telefonisch bereikbaar om met u mee te kijken naar de vervolgstappen om het aankooptraject te starten. Onze collega’s doen voor u het nodige onderzoek en waar nodig plannen wij een tweede bezichtiging in. Neem contact met ons op via 071 - 562 00 02.

of

Good morning 👋

Curious about the value of your home?

You will know more in less than a minute. Let's get started!

Why do you need this report?
I would like to...

Multiple answers available

When would you like to move?

Almost there 🎉

To generate the report we will need some more details

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Your home value is calculated... 🚀

loading

Thank you, %name%! The value report for %address% is calculated 🥳

Check your inbox for the report!

success
Calculate the selling price