5 handige tips voor starters

Vijf handige tips voor starters op de huizenmarkt die je wellicht kunnen helpen om toch je droomhuis te vinden, ondanks de uitdagingen van hoge huizenprijzen en beperkt aanbod. Of je nu net afgestudeerd bent, aan je eerste baan begint, een goede relatie hebt of tevreden bent als alleenstaande, als beginnende huizenzoeker ben je vastbesloten om je ideale woning te vinden. In deze tijd, waarin anderen vaak sceptisch reageren als je vertelt dat je je eerste huis gaat kopen, is het kopen van een huis zeker geen gemakkelijke taak. Niettemin is het niet onmogelijk, en we delen graag vijf nuttige tips om je te helpen dichter bij het verwezenlijken van je droomhuis te komen.

 

 1. Wees bereid om te overwegen om buiten je oorspronkelijke zoeklocaties te kijken. Het is mogelijk dat je een specifieke stad of dorp in gedachten hebt waar je wilt wonen, maar het kan lonend zijn om flexibel te zijn en niet te zeer vast te houden aan bepaalde buurten. Het kan bijvoorbeeld de moeite waard zijn om te onderzoeken of opkomende wijken mogelijkheden bieden, omdat je daar meer waar voor je geld kunt krijgen. Als de wijk niet helemaal aan al je wensen voldoet, is het belangrijk om te bedenken dat je eerste huis waarschijnlijk niet je laatste zal zijn. Dus, wees niet te kritisch en zoek naar een huis dat nu past, zonder te streven naar perfectie.
   
 2. Onderzoek of je in aanmerking komt voor een Starterslening. Veel gemeentes bieden dit soort leningen aan voor beginnende huizenkopers, met bedragen variërend van € 10.000 tot € 40.000. Dit kan precies het financiële steuntje in de rug zijn dat je nodig hebt om je eerste huis te kopen. Lees hier meer over startersleningen in gemeente Voorschoten: https://www.voorschoten.nl/starterslening
   
 3. Het is verstandig om verschillende hypotheekverstrekkers te overwegen en advies in te winnen. Je persoonlijke situatie, zoals je baan, eventuele studielening, spaargeld en toekomstige woondromen, zal allemaal invloed hebben op de hypotheek die het beste bij jou past. Indien gewenst, kunnen wij je ondersteunen bij het verbinden met een onafhankelijke hypotheekadviseur om jou te assisteren bij het kiezen van een hypotheek die gunstige voorwaarden biedt en volledig aansluit bij jouw eisen.
   
 4. Overweeg om een belastingvrije schenking te vragen aan je ouders, grootouders of andere familieleden. Ze kunnen je mogelijk ondersteunen door maximaal €27.231 belastingvrij te schenken, op voorwaarde dat je dit bedrag gebruikt voor de aankoop van je eigen huis. Deze vrijstelling zal per 1 januari 2024 helemaal worden afgeschaft.
   
 5. Blijf binnen je vastgestelde budget. Definieer vooraf hoeveel je maximaal wilt besteden aan je eerste huis en houd je daaraan. Het kan verleidelijk zijn om over je budget te gaan als je een prachtig huis tegenkomt, maar het is belangrijk om zorgvuldig na te denken over de mogelijke gevolgen. Je zou waarschijnlijk een deel van je spaargeld moeten gebruiken of een extra lening moeten aangaan. Het is de moeite waard om je af te vragen of dit de juiste keuze is, of dat het wellicht verstandiger is om te wachten tot je een ander huis vindt dat binnen je budget past.

 

Als je meer informatie wilt over het kopen van een huis als nieuwkomer op de woningmarkt, aarzel dan niet om ons te bellen of te e-mailen om een afspraak te maken. We staan klaar om je verder te helpen!

van

Goedenavond 👋

Benieuwd naar de waarde van uw huis?

U weet het al binnen 1 minuut. Laten we beginnen!

Wat is de reden van uw aanvraag?
Ik wil graag...

Er zijn meerdere antwoorden mogelijk.

Wanneer wilt u verhuizen?

We zijn er bijna 🎉

Om het rapport op te maken hebben we een aantal gegevens nodig

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Uw woningwaarde wordt berekend... 🚀

loading

Bedankt %name%! De woningwaarde van %address% is berekend 🥳

Check uw mail voor het rapport!

success
Wat is mijn huis waard?